#8 – Bert Vervaet en Frederic Droesbeke

Een tijdje terug vroeg een vriend me of ik geen podcast kon maken over het vliegveld van Lochristi… Akkoord, soms is het geluid van overvliegende jets goed merkbaar in Lochristi, maar om nu over een vliegveld te spreken… Dat vond ik wat ver gaan.
Tot diezelfde vriend me sattelietbeelden liet zien van de buurt rond het crematorium. Jawel… Daarop zijn 2 start- en landingsbanen te zien. Welliswaar deels in het water.

Een speurtocht op het internet leidde me tot verhalen over een Duits vliegveld uit de eerste wereldoorlog tot plannen uit de jaren ’60 voor een regionale luchthaven in Lochristi. Voldoende basismateriaal voor een podcast dus!

In deze aflevering van Locast, bundel ik 2 verschillende interviews. Ik praat eerst met Bert Vervaet over de rijkgevulde geschiedenis van de site.
Vervolgens kijken we vooruit met schepen Frederic Droesbeke die ons alles vertelt over de plannen van de overheid om de site in de toekomst te ontwikkelen tot een prachtig natuurgebied.

Ik heb alvast heel veel bijgeleerd tijdens het maken van deze uitzending & ik wens jullie dan ook heel veel luisterplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.